Na vikendu smo kovinske ograje zelo pogrešali

Za letošnji dopust smo si izbrali pridih narave, tako smo si izbrali vikend hiško v hribih.

Bilo je res zelo redko poseljeno in opazilo se je, da gre za privat vikende, ki niti ni toliko turistično poseljeno in oglaševano, tako da večina hišk bila praznih. V hišici, kjer smo bili mi, sta bile blizu še tri podobne hiške, ki pa sta bile prazne, in ni bilo nobenega doma.

Na vikendu smo kovinske ograje zelo pogrešali

Tudi opazilo se je, da lastniki bolj poredko hodijo, saj je kljub vsemu, bila okolica urejena in trava nekoliko pokošena. Tako je bilo zelo sproščeno, saj smo lahko našega psa imeli kar spuščenega, saj ni bilo nobenega straha da bi ta kam šel. Pa tudi sosedom ni mogel težit, saj jih navsezadnje ni bilo. Okolica je bila res mirna. Vreme je bilo ravno pravšnje, in slišalo se je ptičje petje, brez kakšnega koli mestnega vrveža.

Tudi hiška, je bila lepo opremljena. Imela je vse, kar si potreboval na dopustu. Za kar pa sem bila najbolj hvaležna, pa je bilo to, da ni bilo televizije. Edino sem morda pogrešala kovinske ograje, oziroma kakršnekoli druge ograje, saj je naslednji dan se prikazal pes, iz spodnje ceste, ki pa našemu psu ni bil ravno všeč. Sicer je bil pes prijazen, ampak naš je branil svoj teritorij, saj se je ta pojavil dobesedno pred vrati, zraven roštilja, ki je bil pred hišo. Situacija je bila malce neprijetna, saj je bilo potrebno rešiti to nastalo dramo.

Pomislila sem, da če bi okoli naštimali kovinske ograje, okoli celotne hiške, takšnega problema ne bi bilo, saj bi tako preprečili, da bi spuščeni pes, prišel kar tako k drugi hiši. Bi pa seveda mogle biti tiste kovinske ograje, ki so bolj goste, oziroma je sestavljena iz tistih kovinskih plošč namesto iz prečk, saj navsezadnje, bi psa še vedno lahko lajala čez ograjo, in bi bilo malce nevarno, saj lahko pes da hitro gobček čez tiste rešetke.

No, kakorkoli, ko bomo imeli mi svoj vikend, bomo definitivno imeli v mislih tudi kovinske ograje, ki bi takšno situacijo lahko preprečile.